DIGITALNA ZLATA KLETKA: GENERACIJE UJETE V SVETU INTERNETA

Od 22. september 2023 ob 08.00 do 22. September 2023 ob 09.00
Objavil/a: Petra Penec
030 666 790
Kategorije: Predavanje
Hits: 140

»Neverjetna moč TikToka, Facebooka, Instagrama in zakaj je pomembno postavljanje mej«

Poznavanje uporabe digitalnih tehnologij danes odpira marsikatera vrata ter nam olajšuje sodelovanje v sodobni družbi. Številne storitve so nam hitreje dosegljive, naši interesi oddaljeni le za klik, druženje pa preseljeno na socialna omrežja. Kljub udobju, ki nam ga ponuja digitalni svet, pa ima ta tudi svojo senčno stran in zato je pomembno poznati meje, ki ločijo odgovorno uporabo tehnologije od digitalne odvisnosti.

Predavatelj: Goran Djurić, sodelavec v programu društva Projekt Človek, kjer izvajajo programe za samopomoč ter rehabilitacijo oseb z različnimi oblikami zasvojenosti. Predavatelj bo spregovoril o učinkih digitalne tehnologije na človeka, prepoznavanju digitalne odvisnosti ter pomoči osebam, ki se srečujejo z eno najpogostejših odvisnosti, tako pri otrocih kot pri odraslih.

 

Predavanje je namenjeno vsem, ki se srečujete s problematiko prekomerne uporabe digitalne tehnologije in bi želeli izvedeti več o prepoznavanju te odvisnosti ter se seznaniti z možnimi oblikami pomoči.

 

Dogodek organiziramo v okviru 19. Dnevov svetovanja za znanje, ki pod okriljem Andragoškega centra Republike Slovenije letos potekajo od 20. do 22. septembra 2023. Na Dan za digitalno znanje, v središču katerega je razvoj digitalnih spretnosti, na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem ozaveščamo o nevarnostih prekomerne uporabe tehnologij. Pri usvajanju novih digitalnih znanj je slednje bistvenega pomena.