BOLEČINE V KRIŽU - KAKO SI LAHKO POMAGAM?

Od 23. januar 2024 ob 17.00 do 23. Januar 2024 ob 19.00
Hits: 178

Bolečine v križu predstavljajo pogosto težavo, ki lahko znatno vpliva na kakovost življenja posameznika. Razumevanje vzrokov, simptomov in možnih načinov zdravljenja je ključno za učinkovito obvladovanje teh težav. Prizadenejo ljudi vseh starosti in življenjskih stilov, zato je nujno, da jim posvetimo ustrezno pozornost in se osredotočimo na preprečevanje.

Prepoznavanje in pravilna interpretacija simptomov sta ključna za učinkovito zdravljenje. Na predavanju bomo raziskali najpomembnejše vzroke za nastanek bolečine v križu, pri čemer bomo poudarili razliko med bolečino v križu in išiasom. Osredotočili se bomo na najpogostejše napake v vsakodnevnih aktivnostih, ki lahko sčasoma vodijo do težav s hrbtenico. Prav tako bomo predstavili preventivne ukrepe za zmanjšanje tveganja za bolečine v križu ter se dotaknili terapevtskih možnosti za njihovo zdravljenje.

V drugem delu se bomo na delavnici posvetili praktičnemu prikazu omenjenih vsebin. Skupaj bomo izvedli nekaj osnovnih vaj za krepitev globokih stabilizatorjev hrbtenice, izpostavili najpogostejše napake med izvajanjem vaj za krepitev mišic ter prikazali pravilno dvigovanje bremen, sedenje, vstajanje in posedanje.

Izvajalec:

Delavnico bo izvedel Klemen Šepul, diplomirani fizioterapevt, ki v okviru lastnega podjetja Šepi Fizio  nudi storitve na področju fizioterapije.

Kotizacija:

Udeležba na delavnici je brezplačna.

Dodatne informacije: Delavnica bo potekala v torek, 23. januarja 2024, od 17. do 19. ure, v učilnici Ljudske univerze Ravne na Koroškem, na Čečovju 12a, Ravne na Koroškem.

Število udeležencev je omejeno. Prijave so obvezne in jih sprejemamo do vključno ponedeljka, 22. januarja 2024, na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 030 666 791.

 Za praktični prikaz je priporočljivo imeti ležalno podlogo.

Cilj predavanja o bolečinah v križu je ozaveščanje udeležencev o pomembnosti skrbi za hrbtenico, prepoznavanju znakov težav ter iskanju in uporabi ustreznih rešitev.

Z znanjem na teh področjih bomo bolje opremljeni za vzdrževanje zdrave hrbtenice, izboljšanje splošnega počutja in s tem kvalitete vsakdanjega življenja.

Dobrodošli.