Ruščina za mlajše osnovnošolce – učenje skozi igro in pravljice

Predvideno število ur izvajanja programa 30 pedagoških ur.
Število udeležencev v programu Skupina.
Ciljna skupina

Mlajši osnovnošolci

Pogoji za udeležbo/vključitev

Jih ni.

Metode in oblike dela

Učenje ruščine za otroke skozi igro in pravljice.

Zakaj se udeležiti?

Če imate radi izzive, se radi srečujete z zanimivimi in oddaljenimi kulturami, če ruščino doživljate na poseben način in bi radi popeljali svoje otroke v pravljičen, čudovit in razburljiv svet ruske kulture, ruskih pravljic in pesmi, vas vabimo k vpisu v tečaje ruskega jezika za otroke.

Omogočite vašemu otroku, da bo v družbi vrstnikov pridobil znanje ruskega jezika. Naj ruščina postane del njegovega vsakdanjika!

Otroci bodo osvajali ruski jezik podobno kot maternega, ruščino bodo tako spoznavali na zanimiv in ne obremenjujoč način skozi igro, pesmi, ruske risanke in slike. Nove ruske besede bodo osvajali s petjem ruskih pesmic, poslušanjem ruskih pripovedk in s ponavljanjem zgodbic o glavnih junakih ruskih pravljic.

Preko branja zgodb bodo otroci osvajali ruska poimenovanja živali, dnevov, mesecev, nazivov za kralje, kraljične, pravljične junake in čarovnice, ki se pojavljajo tako kot v slovenskih narodnih zgodbah tudi v ruskih.

Program tečaja je zasnovan tako na avdio kot vizualni komunikaciji. Otrokom bomo pričarali čaroben ruski svet skozi priljubljene risanke: Čeburaško, kjer bodo spremljali dogodivščine krokodila Gene in njegovih prijateljev, risanka Ježek v megli bo otroke popeljala v ruski gozd, kjer se spletajo nenavadna prijateljstva med živalmi, Mašo in medveda ...

Otroci bodo spoznali tudi priljubljene ruske babuške (matrjoške), samovar – znameniti ruski čajnik, skupaj bomo skušali narisati živali, ki živijo globoko v Sibiriji in ob Bajkalskem jezeru.

Učenje ruskega jezika bo vašemu otroku razširilo obzorja na kulturnem in jezikovnem področjih, spoznavanje in razumevanje tujih kultur ga bo duhovno obogatilo, aktivno znanje ruščine pa bo pozneje pomagalo v šoli in pri študiju, mu olajšalo napredovanje na delovnem mestu ali polepšalo potovanja v Rusijo.

 

Informativna prijava na tečaj

Polja označena z (*) so obvezna!
Invalid Input

Manjkajoč podatek!
Manjkajoč podatek!
Neveljaven ali manjkajoč podatek!
Manjkajoč podatek!

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Izberite!
Invalid Input
Neveljaven podatek!
Invalid Input

Manjkajoč podatek!
Neveljevno!