Bodi sam svoj krojač | začetni in nadaljevalna tečaja šivanja

Bodi sam svoj krojač | začetni in nadaljevalna tečaja šivanja

Predvideno število ur izvajanja programa 30 šolskih ur (na stopnjo; na voljo 3 stopnje)
Število udeležencev v programu 6–8
Struktura programa

1. raven: NADOBUDNI ZAČETNIK
2. raven: POGUMNI NADALJEVALEC (klasične hlače in telovnik)
3. raven: KREATIVNI NADALJEVALEC (klasična bluza ali srajca)

Oblike izvajanja programa

3 tečaji

Pogoji za udeležbo/vključitev

Za prvo stopnjo (nadobudni začetnik) predznanje ni potrebno, za ostali dve stopnji (nadaljevalna tečaja) pa je predznanje nujno potrebno.

Kraj in čas izvajanja

Kraj: Otiški Vrh

Izvajalka: modna stilistka in tekstilno-konfekcijska tehnica z dolgoletno pedagoško-andragoško izobrazbo in s kakovostnim strokovnim znanjem.

Cilji programa

Tečajniki se naučijo osnovnih veščin šivanja, ročnega in strojnega robljenja, prišivanja zadrge v hlače in krilo. Naučijo se izračuna mer, krojenje in šivanje osnovnega ozkega krila.

Tečaji bodo potekali v prijetnem vzdušju, pod igle vam bo gledala priznana šivilja s pedagoškimi izkušnjami, ki obvlada šivanje in vam bo znala svetovati ter pomagati na vsakem koraku in pri vsaki težavi.

V ceno je vključeno gradivo, ki ga prejmejo udeleženci ter potrdilo o opravljenemu tečaju.

Namen programa

Želimo si, da bi se na razpisanih tečajih zabavali, se naučili česa novega in pridobili znanje za izdelavo unikatnih izdelkov iz zbirke vaših navdihov, ki vam ga bodo zavidale marsikatere prijateljice in sosedje.

Potrebni pripomočki

Šivalni stroj (po predhodnem dogovoru lahko tudi naš – posojen v uporabo); škarje za blago; škarje za nitke; šiviljski meter; kreda; svinčnik; pola papirja; bucike in šivanke.

Za blago za izdelke in sukanec se dogovorimo naknadno. Ostalo se dogovarjamo sproti.

Zakaj se udeležiti?

Tečaj je primeren za vse, ki se želijo sami izpopolniti v šivanju in se te veščine naučiti na dolgi rok.

Podarite sami sebi ali komu drugemu tečaj šivanja, naredite z možgani odklop od vsakdanjih obveznosti, vzemite si čas le zase in se potopite v čarobni svet šivanja, ustvarjanja in iznajdljivosti.

Trend preživljanja prostega časa dandanes ni le v kuhanju in ustvarjanju kulinaričnih umetnin, vedno več ljudi tudi šiva, vedno več žensk se odloča, da doma zašije kaj za svoje otroke, vnuke, boljše polovice in nenazadnje zase, vedno bolj je cenjeno znanje, ki si ga pridobimo sami in s katerim lahko kjer koli in kadar koli »upravljamo«. Šivanje je hobi, ki nudi zadovoljstvo in spodbuja naše dobro počutje.

Ker na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem vemo, da vam včasih zmanjka znanja za določene prijeme, šive, kroje … in da potem radi obupamo, če česa ne znamo, smo se odločili, da razpišemo sklop programov, ki se nanašajo na šivanje kot dejavnost ter vam bodo v pomoč pri reševanju šiviljskih težav. Programi so naravnani zelo široko in zajemajo širšo ciljno publiko – od otrok do staršev, starih staršev, prababic …

 

V sklopu programa Bodi sam svoj krojač ponujamo tri različne tečaje, ki trajajo 30 šolskih ur (6 x 5 ur oziroma po dogovoru z udeleženci) in se izvajajo v treh različnih stopnjah (odvisno od predznanja).

Tečaji so zelo kvalitetno zasnovani in zahtevni, udeleženci pa njih pridobijo strokovno dodelano znanje. Po stopnji zahtevnosti in po načinu izdelave so tečaji enakovredni srednješolskemu izobraževalnemu sistemu tekstilne stroke.

Vsi udeleženci na vsakem tečaju prejmejo skripta in navodila za izdelavo. Material za vaje in vajenice dobijo udeleženci na tečaju, material za izdelke pa prinesejo s seboj.

Kroje izdelamo z udeleženci sami, in sicer po sistemu Mueller & Sohn.

Bodi sam svoj krojač - galerija

 

CENA

Cena na tečaj: 190,00 € z DDV (možnost plačila na 2 obroka)

(Cene veljajo ob vpisu najmanj 6 udeležencev. V ceno je vključeno gradivo, ki ga prejmejo udeleženci ter potrdilo o opravljenemu tečaju.

 

Informativna prijava na tečaj

Polja označena z (*) so obvezna!
Invalid Input

Manjkajoč podatek!
Manjkajoč podatek!
Neveljaven ali manjkajoč podatek!
Manjkajoč podatek!

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Izberite!
Invalid Input
Neveljaven podatek!
Invalid Input

Manjkajoč podatek!
Neveljevno!