Šivalne urice za otroke, najstnike in popolne začetnike

Predvideno število ur izvajanja programa 10 pedagoških ur
Število udeležencev v programu 6–10
Oblike izvajanja programa

Delavnica

Ciljna skupina

Delavnica je namenjena otrokom od 10. leta naprej, omejitve navzgor ni.

Pogoji za udeležbo/vključitev

Tečaj je primeren za popolne začetnike in za tiste, ki se s šivanko še niste srečali.

Kraj in čas izvajanja

Kraj izvajanja: po dogovoru.

Izvajalka: modna stilistka in tekstilno-konfekcijska tehnica z dolgoletno pedagoško-andragoško izobrazbo in s kakovostnim strokovnim znanjem.

Cilji programa

Z obiskom te delavnice bodo udeleženci kvalitetno preživeli svoj čas, se naučili rokovanja s šivanko, s šivalnim strojem in z ostalim priborom. Udeleženci bodo dobili osnovno znanje o tekstilijah in o osnovah rokovanja s šivalnim strojem.

Želimo si, da bi se na razpisanih tečajih zabavali, se naučili česa novega in pridobili znanje za izdelavo unikatnih izdelkov iz zbirke vaših navdihov, ki vam ga bodo zavidale marsikatere prijateljice in sosedje.

Namen programa

Namen delavnice je, da se udeleženci naučijo šivanja na roke in osnov dela s šivalnim strojem. Začeli bomo z majhnimi in osnovnimi koraki. Spoznali boste trike šivanja (kako napeljati sukanec, kako narediti prve šive …) in z naučeno rabo šiviljskih pripomočkov izdelali enostavne izdelke, izvezli svoja imena na blago, se naučili prišiti gumbe …

Potrebni pripomočki

Potrebna sta le dobra volja in želja po novem znanju, za vse ostalo poskrbimo mi.

Za blago za izdelke in sukanec se dogovorimo naknadno. Ostalo se dogovarjamo sproti.

Metode in oblike dela

Tečaji bodo potekali v prijetnem vzdušju, pod igle vam bo gledala priznana šivilja s pedagoškimi izkušnjami, ki obvlada šivanje in vam bo znala svetovati ter pomagati na vsakem koraku in pri vsaki težavi.

Zakaj se udeležiti?

Podarite sami sebi ali komu drugemu tečaj šivanja, naredite z možgani odklop od vsakdanjih obveznosti, vzemite si čas le zase in se potopite v čarobni svet šivanja, ustvarjanja in iznajdljivosti.

Trend preživljanja prostega časa dandanes ni le v kuhanju in ustvarjanju kulinaričnih umetnin, vedno več ljudi tudi šiva, vedno več žensk se odloča, da doma zašije kaj za svoje otroke, vnuke, boljše polovice in nenazadnje zase, vedno bolj je cenjeno znanje, ki si ga pridobimo sami in s katerim lahko kjer koli in kadar koli »upravljamo«. Šivanje je hobi, ki nudi zadovoljstvo in spodbuja naše dobro počutje.

Ker na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem vemo, da vam včasih zmanjka znanja za določene prijeme, šive, kroje … in da potem radi obupamo, če česa ne znamo, smo se odločili, da razpišemo sklop programov, ki se nanašajo na šivanje kot dejavnost ter vam bodo v pomoč pri reševanju šiviljskih težav. Programi so naravnani zelo široko in zajemajo širšo ciljno publiko – od otrok do staršev, starih staršev, prababic …

 

CENA

80,00 € z DDV

(Cena veljajo ob vpisu najmanj 6 udeležencev. V primeru manjšega števila udeležencev se lahko cene spremenijo.)

 

Informativna prijava na tečaj

Polja označena z (*) so obvezna!
Invalid Input

Manjkajoč podatek!
Manjkajoč podatek!
Neveljaven ali manjkajoč podatek!
Manjkajoč podatek!

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Izberite!
Invalid Input
Neveljaven podatek!
Invalid Input

Manjkajoč podatek!
Neveljevno!