KOZAREC ANGLEŠČINE, PROSIM! | ZA GOSTINCE
- Predvideno število ur izvajanja programa Po dogovoru.
- Število udeležencev v programu Individualno, dvojice, skupine.
-
Oblike izvajanja programa
Tečajna oblika.
-
Ciljna skupina
Gostinsko-turistični delavci, natakarji, kuharji, lastniki gostinskih obratov (restavracij, gostišč, gostiln, lokalov, kavarn, slaščičarn), lastniki izletniških oz. turističnih kmetij, proizvajalci oz. trgovci s prehrambnimi izdelki.
-
Pogoji za udeležbo/vključitev
Ni posebnih pogojev.
-
Cilji programa
Po končanem tečaju bo udeleženec znal:
- sestaviti ponudbo jedi in pijač v angleščini;
- prebrati navodila za kuhanje posameznih jedi v angleščini;
- pozdraviti goste, se na kratko predstaviti ter sprejeti naročilo;
- opisati sestavine, pripravo ali ozadje posameznih jedi;
- vključiti v vljudnostni pogovor z gosti ter vprašati o njihovem zadovoljstvu.
-
Tematska izhodišča
Obravnavali bomo teme iz gostinstva in turizma:
- oblike in načine komuniciranja z gosti,
- splošne pogovorne teme oz. fraze,
- kulinariko,
- jedilnik,
- sestavine ter načine priprave jedi (recepte).
Dotaknili se bomo geografije, zgodovine in kulture oz. kulturnih razlik.
Znanje jezika bomo urili preko situacijskega učenja (v restavraciji, v trgovini, strežba …).
-
Namen programa
Naučiti se ali utrditi osnovno besedišče stroke (gostinstvo in turizem) za lažje sporazumevanje ter privabljanje tujih gostov.
-
Zakaj se udeležiti?
Koroška je vedno bolj zaželena in prepoznavna destinacija. Sem prihaja vedno več turistov, ki za jezik sporazumevanja uporabljajo angleščino.
Za širjenje dobrega glasu ter njihov ponovni obisk je ključno, da zadostimo njihovim potrebam: s ponudbo jedi in pijač v angleščini, s postrežbo v angleščini ter s predstavitvijo znamke, ponudbe, izdelkov, kmetije ali širše okolice v angleščini.