Z angleščino na delo v tujino

Predvideno število ur izvajanja programa 15 pedagoških ur
Število udeležencev v programu Individualno, v paru ali skupina.
Ciljna skupina

Iskalci dela – trenutni ali bodoči (tisti, ki želijo pridobiti, ponoviti znanje angleščine na tem specifičnem področju).

Pogoji za udeležbo/vključitev

Predhodno znanje angleškega jezika je zaželeno.

Cilji programa

Vsem, ki iščejo delo izven Slovenije ali pa računajo na to v prihodnosti, želimo podati potrebna znanja, da lahko navežejo stik s potencialnim delodajalcem, ter znanja, kako dobro opraviti prvi intervju. Ponovili bomo tudi osnove slovnice in se urili v govorjeni angleščini.

Tematska izhodišča
  • CV.
  • Intervju.
  • Tekoče in strokovno telefoniranje.
  • Samozavestna in suverena predstavitev.
  • Vzpostavljanje socialnih stikov in druženje.
  • Korektna pisna komunikacija.
Namen programa

Udeleženec bo pridobil večjo samozavest in suverenost uporabe angleščine pri vzpostavljanju prvega stika v tujino. Telefonski pogovori, odgovarjanje na elektronsko pošto in osebna komunikacija ne bodo več problematični. Pripravili pa se bomo tudi na najpogostejša vprašanja, ki se lahko pojavijo.

Zakaj se udeležiti?

Vedno »modernejše« in skoraj nujno na zaposlitvenem področju je pogled čez mejo, kakšne poslovne možnosti se nam ponujajo tam. Včasih ne vemo ravno dobro, kako bi se zadeve lotili. Morda ste že kar malo pozabili na osnove jezika. Po glavi vam skačejo vprašanja, kot so: kako vzpostavit prvi kontakt (preko e-pošte ali v živo); kako se tam obnašati; kakšna vprašanja pričakovati in kako odgovarjati na osebnem razgovoru. To je le nekaj dilem, ki jih bomo skupaj razrešili in vam pomagali, da do takšnih in še drugačnih problemov ne bo prišlo.

S pomočjo različnih interaktivnih metod bomo vsako srečanje posvetili nekaj časa ponovitvi in utrjevanju ključnih slovničnih poglavij. Večji del bo namenjen pridobivanju in širjenju besedišča, aktivne participacije in pogovora. Teme bodo prilagojene okolju in področju, ki ga bodo udeleženci želeli podrobneje osvojiti in pri katerem potrebujejo znanje angleščine. Govorili bomo tudi o kulturnih razlikah, ki so prisotne, in o tem, kako se pripraviti na prvi stik s potencialnim delodajalcem. Pri tem ne bomo pozabili na razlike med formalno in neformalno rabo jezika.

 

Informativna prijava na tečaj

Polja označena z (*) so obvezna!
Invalid Input

Manjkajoč podatek!
Manjkajoč podatek!
Neveljaven ali manjkajoč podatek!
Manjkajoč podatek!

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Izberite!
Invalid Input
Neveljaven podatek!
Invalid Input

Manjkajoč podatek!
Neveljevno!