Obvestila

USPEŠNO SMO IZPELJALI TEDNE VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2024

USPEŠNO SMO IZPELJALI TEDNE VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2024

Ljudska univerza Ravne na Koroškem (LURA) se v okviru izpeljave 29. Tednov vseživljenjskega učenja 2024 iskreno zahvaljuje vsem sodelujočim, prirediteljem, financerjem festivala, nacionalnem koordinatorju – Andragoškemu centru Republike Slovenije in vsem udeležencem/obiskovalcem.

Skupaj nam je resnično uspelo uresničevati in dokazati letošnji slogan na LURA: SREČA JE V ZNANJU.

NA LURI SMO IZVEDLI DAN ZA KAKOVOST 2024

NA LURI SMO IZVEDLI DAN ZA KAKOVOST 2024

Zaposleni na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem smo v okviru Tednov vseživljenjskega učenja 2024 na Prevaljah izvedli Dan za kakovost 2024. Letošnja tema je bila zadovoljstvo zaposlenih oz. t.i. Sreča zaposlenih: Temelj kakovostno opravljenega dela. Naša letošnja lokalna podtema TVU 2024 je "Sreča je v znanju", zato smo tudi naslov navezali na to temo. Zaposleni smo skupaj analizirali naše delovno okolje, zadovoljstvo zaposlenih in uspešnost naših procesov ter iskali priložnosti za izboljšave. Srečni zaposleni so namreč ključni za dobro opravljeno delo. So motivirani ter predani delu, kar pripomore tudi k višji kakovosti ponudbe.

Skupaj smo na ta dan ustvarili veliko novih idej za še boljše delo in sodelovanje, ki jih bomo v prihodnje vključili v naše delo.

 

Previous Next

NAPOVEDNIK DOGODKOV V MESECU JUNIJU 2024

Vabimo vas k obisku brezplačnih izobraževalnih dogodkov. Koledar najdete na:
Veseli bomo vaše družbe!
Previous Next

OSREDNJA PRIREDITEV TEDNOV VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2024

Na osrednji prireditvi Sreča je v znanju ⯑ smo na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem v okviru festivala TVU - Tedni vseživljenjskega učenja razglasili novega ambasadorja vseživljenjskega učenja, gospoda Petra Kordeža. Veseli in ponosni smo, da se je pridružil dosedanjim ambasadorjem mag. Ireni Oder, Mirjam Senici, Andreju Logarju in Primožu Suhodolčanu.
 
Hvala Občini Ravne na Koroškem za podporo pri koordinaciji festivala #TVU2024, županu Tomaz Rozen za podelitev naziva ambasador vseživljenjskega učenja ter gospe Janja Širnik za vodenje prireditve. Hvala Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika in Grajska časopisna kavarna Eleonora za gostoljubje, Vrtcu Ravne, Osnovni šoli Koroški Jeklarji – Podružnični Osnovni Šoli Kotlje, Anamariji Kobolt ter Davidu Rističu za izvrsten kulturni program.
 
Utemeljitev naziva ambasador vseživljenjskega učenja gospoda Petra Kordeža:
»Ljudska univerza Ravne na Koroškem v okviru projekta TVU 2024 in ob podpori Občine Ravne na Koroškem peti naziv »ambasador vseživljenjskega učenja« podeljuje gospodu Petru Kordežu – zdravstvenemu reševalcu, podpredsedniku društva koronarnih bolnikov Mežiške doline ter licenciranemu predavatelju prve pomoči pri Rdečem križu Slovenije.
 
Sreča ni le trenutek veselja, temveč dolgotrajno stanje zadovoljstva in notranjega miru, ki ga lahko dosežemo samo takrat, ko smo zdravi.
 
Gospod Peter Kordež s svojim doprinosom na področju izobraževanja o temeljnih postopkih nudenja prve pomoči prispeva ključen delež vseživljenjskemu učenju na Koroškem. S predanostjo svojemu delu, bogatim strokovnim znanjem ter odličnim pedagoškim pristopom pomaga ljudem pridobivati temeljna znanja prve pomoči. S tem sooblikuje varno skupnost, ki je tudi po zaslugi njegovega izobraževalnega dela bolje pripravljena za ukrepanje v nujnih situacijah.«
 
Petru Kordežu iskreno čestitamo in želimo uspešno ambasadorsko pot na področju vseživljenjskega učenja!
VABLJENI NA PARADO UČENJA 2024

VABLJENI NA PARADO UČENJA 2024

22. maja, na Dan učečih se skupnosti 2024, bo po številnih središčih in drugih večjih skupnostih živahno. Takrat se SREČAmo ponudniki znanj in spretnosti ter povpraševalci po obojem vseh generacij. Živahen utrip, barvitost, obilo radovednosti … vse to bo mogoče doživeti v družbi zagovornikov in uresničevalcev kulture vseživljenjskega učenja po vsej Sloveniji.
 
PARADA UČENJA bo potekala jutri tudi v Slovenj Gradcu. Tam se na stojnici predstavlja tudi LURA. Pridite kaj naokrog. Obeta se zanimiv program, ki ga najdete tukaj: ⯑ https://www.mocis.si/parada-ucenja-2024/
 
Vabljeni!
 
ZAČELI SO SE TEDNI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2024

ZAČELI SO SE TEDNI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2024

V petek, 10. maja 2024, se je z otvoritvijo v Kopru začel letošnji pettedenski festival učenja.
TVU - Tedni vseživljenjskega učenja so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajuje Andragoški center Slovenije - Slovenian Institute for Adult Education in ga prireja v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim se opozarja na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih.
 
Pod koordinatorstvom Ljudske univerze Ravne na Koroškem tudi na Koroškem številni izvajalci v prihajajočih tednih vabijo na svoje zanimive prireditve.
 
Vabimo vas k ogledu brezplačnih dogodkov na: https://tvu.acs.si/sl/koledar/
 
»Učenje je življenje, naj krepi in radosti!«
 
 
 
 
UNIVERZA ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE PO NOVEM V OKVIRU LJUDSKE UNIVERZE RAVNE NA KOROŠKEM

UNIVERZA ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE PO NOVEM V OKVIRU LJUDSKE UNIVERZE RAVNE NA KOROŠKEM

V okviru Ljudske univerze Ravne na Koroškem deluje po novem tudi UTŽO (Univerza za tretje življensko obdobje), ki je namenjena izobraževanju starejših. 

UTŽO Ravne na Koroškem je članica mreže Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje, ki je največja mreža v izobraževanju odraslih v Sloveniji. Njeno poslanstvo je boljšanje življenja starejših in skupnosti na temelju izobraževanja in kulture.

UTŽO Ravne na Koroškem je namenjena izobraževanju, razvoju in aktivaciji starejših v našem okolju. Starejšim posameznikom želimo omogočiti, da ohranijo svoje intelektualne, kulturne in socialne veščine ter hkrati sodelujejo v skupnosti.

Previous Next

NAPOVEDNIK DOGODKOV V MESECU APRILU 2024

Več informacij na: https://lura.si/dogodki/prihajajoci-dogodki

Previous Next

LETOŠNJA RDEČA NIT DOGODKOV LURE - OBMOČNEGA KOORDINATORJA TEDNOV VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA SE GLASI »SREČA JE V ZNANJU«

Na današnji dan praznujemo mednarodni dan sreče. Prihaja tudi spomladansko enakonočje, ki simbolizira enako pravico do sreče za vse. Praznujemo prihod pomladi in novega življenja narave ter novega življenja v nas samih. Pomlad je čas prebujanja, novega rojstva, cvetov, odpiranja, novih začetkov, novih znanj in priložnosti za srečo.

Sreča je povezana s prepoznavanjem in udejanjanjem lastnega življenjskega poslanstva in s tem doseganja osebnega miru in pristnega zadovoljstva. Potovanje do sreče sovpada z življenjskim potovanjem, kjer ob usvajanju novih znanj in srečanju z različnimi izzivi nizamo svoja spoznanja. Na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem verjamemo, da beseda sreča izhaja iz besede srečanje. SREČA(nja) nas bogatijo in s tem se krepi naš proces spoznavanja. So sredstvo za doseganja ključnega namena – spoznavanja samega sebe in s tem priložnosti, da se srečamo sami s seboj. Srečni smo takrat, ko smo v sozvočju s samim seboj oziroma, ko spoznamo, da živimo svoje sanje.

Ker je sreča tudi v srečanju, vas ob tej priložnosti vabimo, da se SREČAmo na dogodkih Tednov vseživljenjskega učenja 2024, ki bodo letos potekali od 10. maja do 16. junija 2024 po celotni Sloveniji. Ljudska univerza Ravne na Koroškem bo tudi letošnjo pomlad opravljala vlogo območnega koordinatorja TVU. Obveščali vas bomo o zanimivih prireditvah v naši okolici, ki jih letos združujemo pod lokalno temo SREČA JE v ZNANJU.

Se SREČAmo kmalu!

Kontakt

Ljudska univerza Ravne – LURA
Čečovje 12a
2390 Ravne na Koroškem

Telefon:
02 82 15 073

Elektronski naslov: 
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Delovni čas

Ponedeljek, torek, četrtek: 
7.0015.00

Sreda: 
7.0017.00

Petek: 
7.0013.00

Uradne ure

Ponedeljek, torek, četrtek: 
10.0012.00

Sreda: 
9.00–11.00 in 14.00–16.00

Ob petkih ni uradnih ur.

Kontaktirajte nas

Polja označena z (*) so obvezna!
Manjkajoč podatek!
Manjkajoč podatek!
Neveljaven ali manjkajoč podatek!
Invalid Input
Manjkajoč podatek!
Neveljavno!