Obvestila

Priprave na maturo iz matematike

Priprave na maturo iz matematike

"Marsikaj iz matematike ne ostane v spominu, ko jo razumeš, pa se ob priložnosti ni težko spomniti tistega, kar si pozabil." (M. V. Ostrogradski)

Program Priprave na maturo iz matematike je namenjen dijakom, ki se pripravljajo na splošno maturo iz matematike na osnovnem nivoju in želijo strnjeno ponoviti in utrditi učno snov iz vseh štirih gimnazijskih let. Program je zasnovan sistematično, pregledno in je praktično naravnan (reševanje nalog, ki so pripravljene na podlagi maturitetnega izpitnega kataloga, z upoštevanjem predvidenih novosti na maturi 2021).

Srečanja bodo potekala enkrat tedensko preko platforme ZOOM, ob četrtkih popoldne, s pričetkom ob 17. uri. Vsako srečanje (načrtovanih je 16 srečanj) bo trajalo predvidoma 75 minut, celoten program pa bo obsegal 20 ur.

Z možnostjo postavljanja vprašanj, aktivnega sodelovanja in povratnimi informacijami o pogostih napakah dijakov na maturi vam program omogoča, da boste k maturi pristopili z več samozavesti in bolj trdnim znanjem. 

Predvideni pričetek: februar 2021 (oziroma takoj, ko se skupina zapolni; minimalno število udeležencev: 5).

Cena programa: 130,00 eur.

Program bo izvajala profesorica matematike z dolgoletnimi izkušnjami v gimnazijskem programu, zunanja ocenjevalka na maturi iz matematike pri RIC-u.

Več informacij o samem programu in prijavahttps://lura.si/izpopolnjevalni-krog/priprave-na-maturo/271-priprave-na-maturo-iz-matematike ali preko telefona (02 82 15 073) ali elektronske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Iščemo nove sodelavce ...

Iščemo nove sodelavce ...

Na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem (LURA) iščemo 2 nova sodelavca ...

 

Če se najdeš v spodnjih razpisnih pogojih in če te veseli delo z ljudmi, vabljen/-a, da se odločiš poslati prijavo. Ne pozabi: zadnji dan za oddajo je petek, 15. 1. 2021. Prijave zbiramo zgolj preko elektronske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

INFORMACIJE O PROSTEM DELOVNEM MESTU

Naziv delovnega mesta oziroma dela

Organizator izobraževanja odraslih m/ž

Število prostih delovnih mest

2

Opis del in nalog

 • Izvajanje svetovalne dejavnosti (1. točka prvega odstavka 24. člena ZIO-1).
 • Organiziranje in vodenje izobraževalnih programov.
 • Organiziranje in vodenje nacionalnih in mednarodnih projektov.
 • Opravljanje dela s slušatelji, svetovanje in pomoč udeležencem v projektih in izobraževalnih programih.
 • Opravljanje logističnega dela.
 • Sodelovanje z vodstvom zavoda, predavatelji, poslovnimi partnerji in eksternimi institucijami.
 • Opravljanje drugega dela po navodilih direktorja in po splošnih aktih zavoda.

Izobrazba

Visokošolska 2. stopnje, visokošolska univerzitetna (prejšnja) ipd., izobraževalne vede

Trajanje zaposlitve

Določen čas, 12 mesecev oziroma od 1. 2. 2021 do 31. 1. 2022

Delovni čas

Polni delovni čas

Delovne izkušnje

3 leta v izobraževanju odraslih

Vozniški izpit

B-kategorija

Znanje jezikov

Dobro ustno in pisno izražanje v slovenskem jeziku; aktivno znanje angleškega in nemškega jezika

Računalniška znanja

Urejevalniki besedil, delo s preglednicami, delo z bazami podatkov, poznavanje računalniških omrežij, poznavanje operacijskih sistemov, računalniško oblikovanje

Poskusno delo

3 mesece

Drugi pogoji

 • Izobrazba, pridobljena po študijskih programih za pridobitev izobrazbe druge stopnje, oziroma raven izobrazbe, pridobljena po študijskih programih, ki v skladu z zakonom, ki ureja visoko šolstvo, ustreza izobrazbi druge stopnje.
 • Pedagoško-andragoška izobrazba v skladu z zakonom, ki ureja organizacijo in financiranje vzgoje in izobraževanja.
 • Strokovni izpit s področja vzgoje in izobraževanja.
 • 3 leta delovnih izkušenj v izobraževanju odraslih.
 • Dobre organizacijske sposobnosti.
 • Delo v timu.
 • Skrbnost, natančnost in doslednost pri izvajanju zastavljenih nalog.
 • Potrdilo o nekaznovanosti.
 • Potrdilo iz kazenske evidence, da oseba še ni bila pravnomočno obsojena zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, na nepogojno kazen zapora več kot 6 mesecev.
 • Potrdilo, da oseba ni bila pravnomočno obsojena zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost in da zoper njo ni bil uveden kazenski postopek zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost.

Upoštevali bomo samo popolne vloge, poslane izključno po e-pošti.

Objava o prostem delovnem mestu Organizator izobraževanja odraslih najdete na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje: https://www.iskanjedela.si/search-jobs?distance=3&STATE=Koro%C5%A1ka&jobId=2641880.

Za več informacij smo vam dosegljivi preko elektronske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali preko telefonske številke (02 82 15 073).

Kolektivni dopust LURA

Kolektivni dopust LURA

Sporočamo vam, da je Ljudska univerza Ravne na Koroškem (LURA) zaradi kolektivnega dopusta zaprta v času od četrtka, 24. 12. 2020, do ponedeljka, 4. 1. 2021.

Želimo vam mirne praznične dni in da si naberete dovolj moči za nove izzive v prihodnjem letu.

Pazite nase in na druge ter na snidenje v 2021.

Kolektiv LURA

Lokalna točka SVOS > v decembru preizkusite svoje digitalne spretnosti

Lokalna točka SVOS > v decembru preizkusite svoje digitalne spretnosti

Ljudska univerza Ravne na Koroškem (LURA) je v tem prazničnem decembrskem mesecu postala ena od 22 lokalnih točk SVOS v Sloveniji. Gre za pripomoček za ocenjevanje lastnih spretnosti – t. i. Spletni Vprašalnik Ocenjevanja Spretnosti = SVOS. Z njim lahko posamezniki ali organizacije ovrednotijo besedilne in matematične spretnosti ter spretnosti reševanja problemov v tehnološko bogatih okoljih. Poleg tega se lahko samoocenijo na področju poklicnih namer in interesov, uporabe spretnosti, osebne blaginje in zdravja.

V DECEMBRU LAHKO BREZPLAČNO PREIZKUSITE SVOJE DIGITALNE SPRETNOSTI.

V decembrski promociji, ki jo organiziramo skupaj z Andragoškim centrom Slovenije in ostalimi SVOS točkami po Sloveniji, vas vabimo, da preizkusite svoje DIGITALNE SPRETNOSTI, ki postajo vse pomembnejše za vsakdanje življenje, sploh v času epidemije. Dobro razvite digitalne spretnosti nam omogočajo, da se lažje znajdemo v različnih situacijah, da se lažje spopadamo z različnimi tehnologijami, s katerimi se srečujemo povsod, in ki se razvijajo iz dneva v dan.

Izkoristite priložnost – preverite in okrepite digitalne spretnosti! V okviru nacionalnega projekta vam je brezplačno na voljo SVOS – tudi na LURA na Ravnah na Koroškem.

Ljudska univerza Ravne na Koroškem vam kot lokalna točka za izvajanje ocenjevanj SVOS zagotavlja:

 • brezplačen dostop in navodila za dostop do vprašalnika SVOS;
 • miren prostor za izvajanje ocenjevanj in potrebno tehnično opremo (če jo potrebujete);
 • podporo medin po reševanju vprašalnika;
 • razlago pridobljenih rezultatov (če jih posameznik želi);
 • svetovanje za primerno izobraževanje in razvoj spretnosti.

SVOS je spletni pripomoček, zato reševanje poteka preko spleta. Če se želite preizkusiti, sporočite in se obrnite na nas: 02 82 15 072 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Okrepite lastne digitalne spretnosti za boljši jutri in se podajte na pot k novemu znanju!

Več informacij o samem vprašalniku: https://pismenost.acs.si/svos/. Kratki vodič o vprašalniku: https://www.prc-lu.si/wp-content/uploads/2020/07/Kratki-vodi%C4%8D-skozi-SVOS.pdf.

 

Lokalna točka SVOS na LURA je povezana z nacionalno točko, ki deluje pri Andragoškem centru Slovenije. Ocenjevanje spretnosti odraslih je v Sloveniji del nacionalnega razvojnega projekta ESS Strokovna podpora razvoju kompetenc odraslih, ki ga v letih 2016-2022 izvaja Andragoški center Slovenije. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je izvedbo individualnega ocenjevanja spretnosti odraslih SVOS v Sloveniji zagotovilo z namenom, da neposredno podpre prizadevanja omrežja izvajalcev pri kakovostnem razvoju kompetenc pri odraslih.

logotipi_svos

Operacijo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

V novo leto z novim znanjem

V novo leto z novim znanjem

Pridružite se nam pri usvajanju novih jezikovnih znanj.

Za vas organiziramo brezplačne tečaje angleškega in nemškega jezika. 40-urni začetni ali nadaljevalni tečaji sodijo v okvir projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2018 do 2022, ki ga sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije in Evropski socialni sklad.

Prednost pri vključitvi imajo odrasli, starejši od 45 let, z dokončano največ srednješolsko izobrazbo.

Več informacij o samem programu najdete na: https://www.lura.si/projektni-krog/tpk-2018-2022.

Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja tudi po telefonu (02 821 50 72) ali preko elektronske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Prijavni obrazec: https://forms.gle/4Lg58rHTYw4BkdK66

 

 

 

 

 

Začetni in nadaljevalni tečaj italijanščine

Začetni in nadaljevalni tečaj italijanščine

Vabimo Vas, da se udeležite 20-urnega začetnega ali nadaljevalnega tečaja italijanščine. Tečaj bo potekaj enkrat tedensko, v popoldanskem času, udeležite pa se ga lahko kar iz domačega kavča, saj ga bomo izpeljali v online izvedbi.  

Program bo izvajala izkušena predavateljica in profesorica italijanskega jezika.

Cena tečaja znaša 120,00 eur.

Več informacij in prijava:

 • na spletni strani https://www.lura.si/jezikovni-krog/italijanski-jezik ali
 • po telefonu (02 82 15 072) ali
 • po elektronski pošti (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Deset korakov do uspešno odpisanega eseja

Deset korakov do uspešno odpisanega eseja

Državna predmetna komisija za slovenščino za splošno maturo je za šolsko leto 2020/2021 za šolski esej pri pisnem delu izpita splošne mature iz slovenščine razpisala temarski sklop RAZMERJA MED GENERACIJAMI.

Za besedili, ki ju morajo dijaki prebrati in poznavati, sta bili izbrali naslednji literarni deli

 • Goran Vojnović: Figa in
 • Per Petterson: Konje krast.

Vabljeni k skupnemu branju maturiternih romanov Figa (Goran Vojnović) in Konje krast (Per Petterson). Obe izbrani literarni deli odpirata mnoga vprašanja o odnosih med generacijami. V programu "Deset korakov do uspešno odpisanega eseja" ju bomo pod mentorstvom izkušene profesorice in zunanje ocenjevalke za maturo iz slovenščine pri RIC-u skupaj prebrali, o njima razpravljali, si delili razmišljanja, diskutirali, se naučili argumentirati lastne trditve, ju analizirali in primerjali ... Preizkusili pa se bomo tudi v pisanju maturitetnega eseja in se naučili napisati mnenje o prebranem. To pa je sposobnost, ki se je da z vajo naučiti in/ali izboljšati. Ključ do uspešno napisanega maturitetnega eseja je namreč dobra priprava, zato vam ponujamo vodene priprave na maturo iz slovenščine.

Srečanja bodo potekala enkrat tedensko v obliki videosrečanja (platforma ZOOM), predvidoma ob ponedeljkih popoldne (za točno uro se bomo dogovorili skupaj). Trajala bodo eno uro (60 minut), celoten program pa bo obsegal 18 srečanj.

Predvideni pričetek: december 2020 (oziroma takoj, ko se skupina zapolni; minimalno število udeležencev: 5, maksimalno: 10).

Cena programa: 120,00 eur (vanjo je všteta tudi ena poprava eseja na izbrano temo iz romanov).

Več informacij o samem programu in prijava: https://lura.si/izpopolnjevalni-krog/priprave-na-maturo/29-slovenscina/73-deset-korakov-do-uspesno-odpisanega-eseja ali preko telefona (02 82 15 073) ali elektronske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Berimo skupaj in doživimo literaturo skozi oči drugega.

Slovenska slovnica (priprave na maturo)

Slovenska slovnica (priprave na maturo)

Program Slovenska slovnica je namenjen dijakom, ki se pripravljajo na splošno maturo in želijo strnjeno ponoviti, osvežiti, usvojiti in/ali utrditi učno snov jezikovnega dela pouka v gimnazijskem programu. Naredili bomo pregled temeljnih pojmov po jezikovnih ravneh, s pomočjo preglednic ponovili bistveno znanje in ga z nalogami tudi utrjevali. Program je zasnovan sistematično, pregledno in je praktično naravnan.

Srečanja bodo potekala enkrat tedensko v obliki videosrečanja (platforma ZOOM), predvidoma ob sredah popoldne (za točno uro se bomo dogovorili skupaj). Trajala bodo eno uro (60 minut), celoten program pa bo obsegal 18 srečanj (vsak sklop bo obsegal dvakratno videosrečanje: prvo za pregled in razlago navedene snovi, drugo za pregled nalog, odgovarjanje na dileme in vprašanja). 

Udeleženci boste boste občutek in védenje, kako se določene naloge lotiti, saj boste znali navodilo povezati s teorijo, ki je v ozadju vsake naloge. Zaradi izpopolnjevanja boste izgubili tremo in stres, s katero se soočajo dijaki pred pisanjem mature. Zaupali boste v svoje znanje in vedeli boste, da vas nič ne more presenetiti.

Predvideni pričetek: december 2020 (oziroma takoj, ko se skupina zapolni; minimalno število udeležencev: 5, maksimalno: 10).

Cena programa: 120,00 eur.

Program bo izvajala profesorica slovenskega jezika in književnosti, zunanja ocenjevalka na maturi iz slovenščine pri RIC-u.

Več informacij o samem programu in prijavahttps://lura.si/izpopolnjevalni-krog/priprave-na-maturo/29-slovenscina/74-slovenska-slovnica-v-10-solskih-urah ali preko telefona (02 82 15 073) ali elektronske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Dobra priprava je najboljša podlaga za uspešno opravljeno maturo.

Ostajamo z vami, četudi na daljavo.

Ostajamo z vami, četudi na daljavo.

Še naprej vam nudimo brezplačno svetovanje in pomoč pri:

 • učenju,
 • iskanju zaposlitve,
 • ugotavljanju predhodno pridobljenega znanja,
 • ugotavljanju poklicnih interesov,
 • izbiri nadaljnjega izobraževanja,
 • ...

V pripravi pa so tudi novi programi učenja na daljavo.

Dosegljivi smo na telefonski številki 02 821 50 72 ali na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Kontakt

Ljudska univerza Ravne – LURA
Gačnikova 3
2390 Ravne na Koroškem

Telefon:
02 82 15 073

Elektronski naslov: 
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Delovni čas

Ponedeljek, torek, četrtek: 
7.0015.00

Sreda: 
7.0017.00

Petek: 
7.0013.00

Uradne ure

Ponedeljek, torek, četrtek: 
10.0012.00

Sreda: 
9.00–11.00 in 14.00–16.00

Ob petkih ni uradnih ur.

Kontaktirajte nas

Polja označena z (*) so obvezna!
Manjkajoč podatek!
Manjkajoč podatek!
Neveljaven ali manjkajoč podatek!
Invalid Input
Manjkajoč podatek!
Neveljavno!