Čudežne roke okušajo kruh z drožmi

Čudežne roke okušajo kruh z drožmi

V sklopu programa Čudežne rokeČudežne roke okušajo kruh z drožmi, ki ga sofinancira Občina Ravne na Koroškem, vas bo Korošica in svetovno znana poznavalka/izvajalka Anita Šumer popeljala v svet drožomanije.


Anita Šumer je Korošica, ki je s peko in z okraševanjem kruha, narejenega z drožmi, postala prava svetovna in spletna atrakcija. Več kot 30 milijonov ogledov ima na različnih tujih spletnih portalih, na Instagramu ima že prek 70.100 sledilcev, na Facebooku pa ima njena prva slovenska skupina o peki z drožmi – Drožomanija – že več kot 10.100 članov.

Da bo iz moke ustvarjala kruh in vodila delavnice po svetu, ni nikoli pomislila. Kot samostojna prevajalka (univerzitetna diplomirana prevajalka in profesorica angleškega jezika) ji neodvisnost omogoča, da lahko potuje in občasno pripravi delavnico peke z drožmi. Njene delavnice so v hipu zasedene. In to ne le pri nas – do zadnjega prostora za delovnim pultom je napolnila pekarnico v Lizboni, Moskvi, na Jamajki.

Njena prva slovenska knjiga o peki kruha in peciva z drožmi Drožomanija je na svetovnem mednarodnem knjižnem kulinaričnem izboru World Cookbook Fair – Gourmand International – Gourmand Awards 2019 na v Macau Kitajskem prejela kar 2 nagradi – 2 kulinarična oskarja, in sicer za najboljšo knjigo o kruhu na svetu za leto 2018 ter za zbiranje dobrodelnih sredstev (Evropa). (Prispevek v časopisu Večer si lahko preberete na: https://www.vecerkoroska.com/kulinaricni-oskar-za-korosico-ki-je-napisala-najboljso-knjigo-o-kruhu-10045344.)

Gospa Anita Šumer je tudi ime tedna na Valu 202: https://val202.rtvslo.si/2019/07/predstavitev-kandidatov-38/.

Več informacij o izvajalki: https://drozomanija.si/.V ceno delavnice (49,00 € na osebo) je vključeno: Rudl (njene droži) za domov, kozarček za droži s pokrovom, nalepka za kozarček, knjižica z navodili in recepti, pisalo, degustacija drožastih dobrot (rženka, ta belega pšeničnika, pirinega peciva s sadjem), predpriprava in izvedba delavnice, ves material in sestavine za delavnico, prostor, veliko smeha, droženja in dobrega vzdušja. :)

Maksimalno število udeležencev na delavnici: 15.


Pridružite se nam!