Pomoč pri iskanju poklicne poti

Pomoč pri iskanju poklicne poti

Vsem, ki niste prepričani o pravi izbiri študija in s tem kasnejšega poklica, nudimo brezplačno testiranje s Hollandovim testom poklicnih interesov.

V okviru projekta ISIO (informiranje in svetovanje v izobraževanju odraslih) Vam na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem nudimo brezplačno testiranje in individualno karierno svetovanje, ki Vam bo v veliko pomoč pri:

  • odločitvah, katero fakulteto in poklic izbrati za bodočnost;
  • pri oblikovanju lastnih kariernih ciljev; 
  • pri načrtovanju poklicne poti;
  • iskanju pravega ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem.

Dr. John Holland je ameriški psiholog, ki pravi, da lahko ljudi razdelimo v šest tipov glede na interese. Ti so: realistični, raziskovalni, umetniški, socialni, podjetniški in konvencionalni. Ravno tako se v istih šest tipov lahko razdeli tudi poklice oziroma delovno okolje. Če oseba dela v okolju, v katerega se po lastni kombinaciji zgornjih tipov tudi uvršča, se v delovnem okolju dobro počuti in je lahko uspešnejša.

Vprašalnik, ki ga ponujamo, je namenjen vsem starejšim od 13 let pri ugotavljanju poklicnega tipa posameznika (mladostnika/odraslega). Kaže poklicne in posredno izobraževalne interese oziroma omogoča načrtovanje kariere na podlagi Hollandove teorije kariere – RIASEC-teorije.

Vprašalnik se uporablja kot pomoč pri odločanju za nadaljevanje študija, pri odločanju o službi, pri brezposelnih, kandidatih za zaposlitev, za formalno in funkcionalno izobraževanje, samozaposlovanje, v delovnih organizacijah pri prekvalifikacijah, dokvalifikacijah, načrtovanju razvoja kadrov, reševanju kadrovskih problemov ipd. Izvajanje testa lahko opravlja izključno strokovno usposobljena oseba. LURA ima za to usposobljeno svetovalko, ki se je usposabljala na Centru za psihodiagnostična sredstva.

Več informacij in dogovarjanje o izvedbi: Maja Sadar, 02 82 15 072, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..