Priprave na maturo: slovenska slovnica, šolski esej, angleščina, nemščina, matematika

Priprave na maturo: slovenska slovnica, šolski esej, angleščina, nemščina, matematika

 

Ljudska univerza Ravne na Koroškem vam v sklopu priprav za maturo 2020 nudi pet programov.

  1. Bi radi napisali dober maturitetni esej, pa ne veste, kako? Bi se radi podrobneje pogovorili o vsebini izbranih literarnih besedil in jih bolje razumeli? Bi radi vedeli, kako se maturitetni esej ocenjuje in kako ga uspešno zasnovati? Izraziti, utemeljiti in napisati svoje mnenje o prebranih književnih delih je sposobnost, ki se je da z vajo naučiti in/ali izboljšati. Ključ do uspešno napisanega maturitetnega eseja je namreč dobra priprava, zato vam ponujamo strnjene vodene priprave na maturo iz slovenščine za šolski esej, ki bodo potekale v desetih korakih. > 10 KORAKOV DO USPEŠNO ODPISANEGA ESEJA > Več: https://lura.si/izpopolnjevalni-krog/priprave-na-maturo/29-slovenscina/73-deset-korakov-do-uspesno-odpisanega-eseja.
  2. Želite ponoviti ali nagraditi znanje slovenske slovnice? Če ste odgovorili z da, potem je tale program izobraževanja pravi za vas, saj bomo v le 12 šolskih urah pregledno predstavili in strnjeno ponovili slovnico slovenskega jezika, znanje pa vam bo v veliko pomoč pri pisanju drugega dela mature iz slovenščine, tj. razčlembi izhodiščnega besedila, kar prinaša kar 30 % končne ocene pri tem predmetu. > SLOVENSKA SLOVNICA V 10 ŠOLSKIH URAH > Več: https://lura.si/izpopolnjevalni-krog/priprave-na-maturo/29-slovenscina/74-slovenska-slovnica-v-10-solskih-urah;
  3. Se želite optimalno pripraviti na maturo iz nemškega jezika? Želite izpiliti vrzeli v znanju nemščine? Nudimo vam pomoč pri pripravi na maturo iz nemškega jezika, »piljenje« znanja in pripravo na ustni del mature. > PRIPRAVE NA MATURO IZ NEMŠČINE> Več: https://lura.si/izpopolnjevalni-krog/priprave-na-maturo/30-nemscina/75-priprave-na-maturo-iz-nemskega-jezika;
  4. Se želite optimalno pripraviti na maturo iz angleškega jezika? Želite izpiliti kakšne vrzeli v znanju angleščine? Nudimo vam pomoč pri pripravi na maturo iz angleškega jezika, »piljenje« znanja in pripravo na ustni del mature. > PRIPRAVE NA MATURO IZ ANGLEŠČINE > Več: https://lura.si/izpopolnjevalni-krog/priprave-na-maturo/50-anglescina/95-priprave-na-maturo-iz-anglescine.
  5. Želite izpiliti znanje matematike? Ne veste, s katerim postopkom bi se kakšne naloge lotili? Želite pridobiti še kakšno drugo razlago za določeno snov? Priprave so namenjene vsem, ki se želite dobro pripraviti na zrelostni izpit iz matematike. > PRIPRAVE NA MATURO IZ MATEMATIKE.

Predvideni pričetek: marec 2020 oziroma takoj, ko se zapolnijo mesta v skupini.

Prijave zbiramo preko spletnega obrazca (dostopen na koncu vsakega opisa programa), preko telefona (02 82 15 072), osebno na LURA ali preko elektronske pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vabljeni, da se nam pridružite pri utrjevanju in nadgrajevanju vašega znanja.