Mesec brezplačnih tematskih svetovanj

Mesec brezplačnih tematskih svetovanj

V mesecu maju vam na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem v okviru projekta ISIO (Informiranje in svetovanje v izobraževanju odraslih) svetovalka Maja nudi tedenska brezplačna tematska svetovanja.

PRVI TEDEN:

UGOTAVLJANJE IN VREDNOTENJE PREDHODNO PRIDOBLJENEGA ZNANJA

(od 4. do 10. 5. 2020)

Prvi teden v maju bo namenjen ugotavljanju in vrednotenju vašega predhodno pridobljenega znanja nemščine.

Vrednotili in priznavali vam bomo vso do sedaj usvojeno znanje, ki ste ga pridobili po formalni (šola) ali neformalni (tečaji, samoizobraževanje …) poti.

Znanje bomo ovrednotili na področju razumevanja, govorjenja in pisnega sporočanja, v skladu s Skupnim evropskim referenčnim okvirjem za jezike in ga razvrstili v ravni (A1 in A2, B1 in B2, C1 in C2).

Na koncu vam bomo izdali tudi potrdilo o znanju jezika, ki vam bo lahko služilo kot povratna informacija, priloga k življenjepisu ali kot spodbuda za nadaljnjo izobraževalno pot.

DRUGI TEDEN:

POMOČ PRI UČENJU

(od 11. do 17. 5. 2020)

Drugi teden bomo pomagali otrokom pri učenju.

V času učenja na daljavo se tako starši kot otroci srečujemo z vrsto težav: obremenjeni smo z učno snovjo, z učnimi tehnikami in posledično tudi z ocenami. Kako pomagati otroku, da bo snov čim bolje razumel in jo na koncu tudi obvladal? Na kakšen način naj otroku razložimo določeno učno vsebino? Kako naj se otrok samostojno loti učenja? Kakšni so triki pri tem?

V veliko pomoč nam bo poznavanje otrokovega učnega stila in učnega tipa. Temu bomo nato prilagodili učne tehnike in zasnovali učno strategijo, ki vam bo pomagala, da bo osvajanje znanja potekalo hitro, učinkovito in brez stresa.

Razviti je namreč potrebno osebni stil učenja, ki bo kar najbolj upošteval otrokove individualne posebnosti in hkrati vključeval aktivne metode, ki podpirajo naraven način učenja.

TRETJI TEDEN:

PISANJE ŽIVLJENJEPISA IN PROŠENJ

(od 18. do 24. 5. 2020)

Tretji teden bo namenjen pomoči pri pisanju življenjepisa in prošenj, ki bodo prepričale delodajalca.

Življenjepis in spremno pismo sta ogledalo tistega, ki ju pošilja, zato morata biti dobro napisana. Ker je povpraševanje po delu veliko, mora biti tudi prošnja oblikovana tako, da bo pritegnila pozornost in v pozitivnem smislu izstopala iz povprečja.

Seznanili vas bomo z različnim oblikami prošenj za delo (spremno, motivacijsko pismo ipd.) in s predlogami za pisanje življenjepisa, ob tem pa z vami delili uporabne nasvete, navodila in trike, ki vam bodo pomagali pri uspešni prijavi.

Ob poplavi vseh možnih navodil in informacij, vam bomo z individualnim svetovanjem pomagali sestaviti življenjepis in prošnjo, ki bosta odraz vas in vaših kariernih ciljev, nanašajočih se na potrebe posameznega delodajalca.

ČETRTI TEDEN:

KARIERNA ORIENTACIJA

(od 25. do 31. 5. 2020)

V četrtem tednu se bomo posvetili karierni orientaciji, kjer bomo ugotavljali poklicne interese in prepoznavali posameznikova karierna sidra.

Namen karierne orientacije je sistematično razvijanje vaše kariere in zmožnosti za preudarno odločanje o lastnem izobraževanju, interesnih dejavnostih, o poklicu in delu, in sicer na osnovi poznavanja lastnih sposobnosti, interesov, želja, potreb, osebnostnih lastnosti, vrednot, stališč, tudi potreb in priložnosti v realnem okolju.

 

Kontaktirajte nas preko telefona ali elektronske pošte, z veseljem vam bomo pomagali!

T: 02 82 15 072

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Svetovanja sodijo v sklop projekta ISIO (Informiranje in svetovanje v izobraževanju odraslih), ki ga financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije.