Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) 2020

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) 2020

Letos praznujemo 25-letnico projekta TEDNI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA TVU. Gre za največjo in najvidnejšo slovensko promocijo vseživljenjskega učenja in izobraževanja, ki je iz tradicionalnega majsko-junijskega termina zaradi epidemije prestavljena na jesenski čas in bo potekala od 4. septembra do 9. oktobra 2020.

Projekt, ki ga usklajuje Andragoški center Slovenije (ACS) kot nacionalni koordinator, opozarja na "vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja." (spletna stran TVU)

Veseli nas, da tudi LURA prvič sodeluje kot eden od 31 območnih koordinatorjev, ki smo bili izbranih v postopku Javnega razpisa MIZŠ za sofinanciranje programov in dejavnosti izobraževanja odraslih v letu 2020.

Dogodki in prireditve, ki jih bomo skupaj z našimi podizvajalci izpeljali v okviru LURA, bodo vezani in povezani na izbrano temo: Učim se ..., torej sem!

Ne le da obeležujemo obletnico, delno novo je ime samega projekta (od letošnjega leta naprej v množini: prej "Teden", zdaj "Tedni" vseživljenjskega učenja) in prenovljena je tudi grafična podoba, ki je "preprosta in cvetoča", s 25 marjeticami in čebelicami, ki jih oprašujejo. (Mimogrede: beseda "marjetica" etimološko/izvorno pomeni "biser", kar pa lahko na več mestih povežemo tudi s samim projektom.)

Trenutno smo na LURA v fazi snovanja zanimivih dogodkov/prireditev, ki se bodo odvijale v okviru TVU 2020 in bodo popestrile pričetek novega šolskega leta, in v dograjevanju naše spletne strani. Za vsakega od nas/vas se bo našlo kaj zanimivega ... Sledite naši spletni in FB-strani, da ne boste česa pomembnega zamudili. V drugi polovici avgusta pa objavimo koledar in razkrijemo, kaj smo za vas pripravili skupaj z našimi partnerji.

Več o projektu: https://tvu25.acs.si/.