Koroški šahovski večer – Zgodba o šahovnici

Koroški šahovski večer – Zgodba o šahovnici

KOROŠKI ŠAHOVSKI VEČER – ZGODBA O ŠAHOVNICI

»Šah je vse: umetnost, znanost in šport.« (A. Karpov)

Ljudska univerza Ravne na Koroškem (LURA) in šahovski klubi s Koroške za vas pripravljamo spletni šahovski večer – Zgodba o šahovnici, ki se bo odvijal v četrtek, 22. 4. 2021, ob 20. uri, preko spletne platforme Zoom.

Medtem ko bomo spremljali poteze koroških šahovskih mojstrov, bo potekal sproščen klepet o šahovskih klubih na Koroškem, najboljših šahovskih otvoritvah, o mnogoterih obrazih šaha, profesionalnem in amaterskem šahu, spletnem šahu, zgodovini šaha na Koroškem in o tem, kako se lahko pridružite koroškim šahistom. Za lahko noč bomo slišali zgodbo o šahovnici, v kateri iznajditelj šaha spravi vladarja v matematično zadrego.

Vabljeni vsi, ki vas je že ali vas morda mika partija »kraljevske igre«.

Šahovski večer bo potekal v okviru Koroškega informacijskega in svetovalnega središča (KISS), ki deluje v sklopu Ljudske univerze Ravne na Koroškem (https://lura.si/svetovalni-krog/kiss-korosko-informacijo-in-svetovalno-sredisce).

Udeležba na spletnem večeru je brezplačna.

Prijave: preko elektronske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali telefona (051 339 299).

»Življenje je kot šahovska igra. Z vsako potezo se spremeni.« (kitajski pregovor)