Predavanje Prehranska dopolnila v rekreativnem športu

Predavanje Prehranska dopolnila v rekreativnem športu

Na predavanju na temo uporabe prehranskih dopolnil v športu, s poudarkom na uporabi v rekreativnem športu, se bo predavateljica – Živa Ledinek, dr. med., osredotočila na vprašanja, kot so:

  • Zakaj uporabljamo prehranska dopolnila? > medicinsko utemeljeni vidik uporabe prehranskih dopolnil;
  • Kakšen je (ergogeni) učinek prehranskih dopolnil? > učinkovitost prehranskih dopolnil;
  • Kako je prodaja prehranskih dopolnil zakonsko regulirana v Evropski uniji? > varnost prehranskih dopolnil.

Podala bo praktične primere iz rekreativnega športa o neželenih posledicah uporabe prehranskih dopolnil.

Živa Ledinek, dr. med., je športnica (v srednješolskem obdobju se je aktivno ukvarjala s športnim plezanjem in nastopila na treh mladinskih svetovnih prvenstvih kot članica slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju) in Ravenčanka. Trenutno je zaposlena na Oddelku za patologijo UKC Maribor, ob tem pa je še doktorska študentka Biomedicinske tehnologije na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru, kjer je tudi končala dodiplomski študij. V prostem času sodeluje s Slovensko antidoping organizacijo (SLOADO) ter predava mladinskim reprezentancam in dijakom športnih oddelkov srednjih šol o nevarnostih dopinga v športu.

O prehranskih dopolnilih v rekreativnem športu bomo z našo sogovornico spregovorili v ponedeljek, 17. 5. 2021, ob 20. uri, preko spletne platforme ZOOM. Udeležba je brezplačna.

Prehodne prijave: osebno (na sedežu zavoda: Gačnikova pot 3, Ravne na Koroškem), preko telefona/sporočila (040 566 747 ali 02 82 15 073) ali elektronske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

Vabljeni.