Pogoj PCT za vstop v LURA

Pogoj PCT za vstop v LURA

Vlada Republike Slovenije je dne 20. 8. 2021 v Uradnem listu Republike Slovenije (št. 132, leto XXXI) izdala Odlok o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu. Z njim želi zmanjšati tveganje okužbe in širjenje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Odlok določa, da morajo za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu pogoj PCT – pogoj o prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja – izpolnjevati vse osebe, ki opravljajo delo v organizacijah za izobraževanje odraslih, kakor tudi vse druge osebe, ki prihajajo v prostore vzgojno-izobraževalnih zavodov in so starejše od 15 let, o čemer jih vzgojno-izobraževalni zavod obvesti na vidnem mestu s pisnim obvestilom. Izpolnjevanje pogoja bo preverjala oseba, ki jo pooblasti predstojnik vzgojno-izobraževalnega zavoda.

Veljavnost odloka je določena za sedem dni, kar pomeni, da začne veljati 23. avgusta 2021 in velja do vključno 29. avgusta 2021.

Vir: Uradni list Republike Slovenije (št. 132, 20. 8. 2021, str. 8082).

V skladu z odlokom Vlade RS smejo torej v notranje prostore Ljudske univerze Ravne na Koroškem vstopiti le udeleženci, ki izpolnjujejo pogoje PCT (preboleli, cepljeni, testirani) in ki bodo to izkazali z ustreznim dokazilom.
Pred pričetkom izobraževanj in tečajev boste prejeli s strani organizatorjev izobraževanj vsa potrebna navodila.
Za več informacij nas lahko pokličite na 041 566 747 ali pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..
 
Hvala za dosledno spoštovanje predpisov in ukrepov.