Predavanje Zvočno popotovanje

Predavanje Zvočno popotovanje

POLJUDNOZNANSTVENO PREDAVANJE »ZVOČNO POPOTOVANJE«

Tudi v jesenskem času nadaljujemo s poljudnoznanstvenimi predavanji, ki jih organiziramo trije ustvarjalci: Ljudska univerza Ravne na Koroškem kot organizator, Gimnazija Ravne na Koroškem kot izvajalec in dr. Tomaž Rožen, župan Občine Ravne na Koroškem, v imenu Občine Ravne na Koroškem, kot pobudnik.

Prvo predavanje v šolskem letu 2021/2022 v sklopu tovrstnih večerov bo ZVOČNO POPOTOVANJE, ki ga bo izpeljala ELIZABETA SKARLOVNIK, profesorica glasbe, zaposlena na Gimnaziji Ravne na Koroškem in na Glasbeni šoli Ravne na Koroškem. Potekalo bo v ponedeljek, 27. 9. 2021, ob 19. uri, preko spletne platforme ZOOM.

Udeleženci bodo pridobili odgovore na vprašanja, kot so:

  • Vas je že od nekdaj zanimalo, kako vpliva zvok na človeka?;
  • Kakšno glasbo naj poslušam? Katero zvrst ali žanr?;
  • Ste se kdaj vprašali, ali lahko zvok tudi vidimo?;
  • Ali veste, da obstajajo posebne frekvence, s katerimi dosežemo ravnovesje in globoko samozdravljenje?;
  • Zakaj je tako pomembna meditativna glasba?

INFORMATIVNA PRIJAVA: https://forms.gle/bS8Qkv9W7jca8Pdp9 (povezavo in opomnik na predavanje Vam bomo na Vaš elektronski naslov poslali na dan izvedbe), lahko pa si že sedaj shranite SPLETNO POVEZAVO do predavanja: https://arnes-si.zoom.us/j/99367174036?pwd=WEtyVXpvajZLQWgzL1pEOHJIaVVyQT09 (meeting ID: 993 6717 4036; passcode: 049572).

Udeležba na predavanju je brezplačna.

Dobrodošli na glasbenem popotovanju, kjer vas bo pot vodila do novih spoznanj, s katerimi si tudi lahko izboljšate vaše življenje.

Vabljeni, da si znova z nami popestrite ponedeljkov večer in da z nami odkrivate nove svetove védenj.

DODATNE INFORMACIJE: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali preko telefona (040 566 747, 02 82 15 072).

 
Poljudnoznanstveno predavanje se organizira v sklopu projekta, v katerega smo se na iniciativo dr. Tomaža Rožena, župana Občine Ravne na Koroškem, povezali Občina Ravne na Koroškem kot pobudnik, Gimnazija Ravne na Koroškem kot izvajalec in Ljudska univerza Ravne na Koroškem kot organizator. S tovrstnimi večeri želimo v ljudeh spodbuditi interes za različna strokovna področja, dvigniti naša védenja in zanimanje med ljudmi za določene teme, (o)krepiti našo lokalno skupnost ipd.
Predavanje Popotovanje zvoka je uvrščeno tudi v festivalsko dogajanje Tednov vseživljenjskega učenja 2021.