Predavanje Kako veliko je veliko?¿ – Sprehod skozi velikostne skale našega sveta

Predavanje Kako veliko je veliko?¿ – Sprehod skozi velikostne skale našega sveta

Vas zanima, kako veliko je veliko?¿

Vas zanima, kako veliki so gradniki našega sveta in vesolja?¿

Če da, je to predavanje namenjeno prav vam. V njem se bomo skupaj sprehodili skozi različne velikostne skale našega vesolja: od velikosti kvarkov, jeder, atomov, molekul … vse do velikosti planetov našega osončja in premera vidnega vesolja. Ker je vse skupaj težko predstavljivo, bomo količine za boljšo predstavo med seboj tudi primerjali.

Poljudnoznanstveno predavanje, ki ga bo izvedel DANIJEL VIDAKOVIĆ, biofizik in profesor fizike na Gimnaziji Ravne na Koroškem, bo potekalo preko spletne platforme ZOOM, in sicer v PONEDELJEK, 18. OKTOBRA 2021, ob 19. uri.

Potrebne so predhodne PRIJAVE: osebno na sedežu LURA, preko telefona/sporočila (040 566 747 ali 02 82 15 073), preko elektronske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

 

 

Predavanje se organizira v sklopu projekta, v katerega smo se na pobudo dr. Tomaža Rožena, župana Občine Ravne na Koroškem, povezali Občina Ravne na Koroškem kot pobudnik, Gimnazija Ravne na Koroškem kot izvajalec in Ljudska univerza Ravne na Koroškem kot organizator.

Na večer radovednosti vabljeni vi in vaši prijatelji.