Ljudska ura na LURA – peka potice

Ljudska ura na LURA – peka potice

Sladica, ki pri Slovencih še danes skoraj nikoli ne manjka in krasi naše mize, sploh v času različnih praznikov, je potica.

V času prihajajočih decembrskih dni si bomo v okviru dogodka vzeli čas za pripravo tradicionalne koroške potice, se jo naučili izdelati, ob tem pa bomo kasneje naše domače prostore napolnili z omamnimi vonjavami, si napasli oči na njenem videzu in njeni barvi, otipali njeno mehkost in prožnost, naše brbončice pa zadovoljili z okusi dobrega testa in sladkega orehovega nadeva. Udeleženci bodo od mojstrice peke potice pridobili znanje, uporabne nasvete in recepturo.

Z dogodkom povezujemo preteklo delovanje našega zavoda, ko smo organizirali šole za gospodinje, s sedanjostjo, ko vseskozi poudarjamo medgeneracijsko sodelovanje med lokalnim prebivalstvom in predajo znanja na tradicionalen način – skozi praktične izkušnje.

Izvedba ljudske ure na LURA oziroma peka potica bo potekala v ponedeljek, 22. 11. 2021, ob 17. uri, preko ZOOM, brezplačno, izvajalka bo: Majda Podojstršek.

Prijave: preko elektronske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali telefona/sporočila (040 566 747 ali 02 82 15 072).

 

Dogodek organizira Ljudska univerza Ravne na Koroškem (LURA), financira pa ga Občina Ravne na Koroškem. Vključujemo ga tudi v projekt 100 let ljudskih univerz na Slovenskem.