Priprave na maturo iz slovenščine

Priprave na maturo iz slovenščine

Vabimo vas, da se udeležite priprav na splošno maturo pri predmetu slovenščina.

Celoten program je razdeljen na dva sklopa: (1) Deset korakov do uspešno odpisanega eseja in (2) Slovenska slovnica. Lahko se prijavite na enega ali drugega ali na oba. Vsak od njiju bo dolg 14 pedagoških ur, potekal bo enkrat tedensko, načrtovanih je 7 srečanj (od marca do konca aprila 2022).

1. PROGRAM: DESET KORAKOV DO USPEŠNO ODPISANEGA ESEJA

Bi radi napisali dober maturitetni esej, pa ne veste, kako? Bi se radi podrobneje pogovorili o vsebini izbranih romanov in ju bolje razumeli? Bi radi vedeli, kako se maturitetni esej ocenjuje in kako ga uspešno zasnovati?

V programu Deset korakov do uspešno odpisanega eseja se bodo udeleženci naučili izraziti, utemeljiti in napisati svoje mnenje o prebranih romanih. To je sposobnost, ki se je da z vajo naučiti in/ali izboljšati. Ključ do uspešno napisanega maturitetnega eseja je namreč dobra priprava, zato vam jo ponujamo. V programu bodo dijaki spoznali, kako se napiše razpravljalni oziroma interpretativni/razlagalni esej, se seznanili s tematskim sklopom splošne mature iz slovenščine 2022 – V svetu blišča in bede – ter še podrobneje spoznali predpisani književni deli (Andrej Hieng: Čudežni Feliks; F. Scott Fitzgerald: Veliki Gatsby) ter oba romana med seboj temeljito primerjali. V program je vključena tudi poprava eseja na izbrano temo.

Več informacij o programu: https://lura.si/izpopolnjevalni-krog/priprave-na-maturo/29-slovenscina/73-deset-korakov-do-uspesno-odpisanega-eseja.

KJE? > Preko spletne platforme ZOOM.

KDAJ? > Ob sredah, od 17.00 do 18.30. 7 srečanj: 9. 3., 16. 3., 23. 3., 30. 3., 6. 4., 13. 4., 20. 4. 2022.

KDO IZVAJA? > Profesorica slovenskega jezika in književnosti z izkušnjami poučevanja v gimnazijskem programu in pri pripravah na maturo iz znanja slovenščine.

CENA? > 120,00 € (enkratni znesek, poravnate pred pričetkom izvajanja).

2. PROGRAM: SLOVENSKA SLOVNICA

Program Slovenska slovnica je namenjen dijakom v 4. letniku gimnazij, ki želijo ponoviti, nadgraditi ali utrditi znanje slovenske slovnice ter s tem pridobiti občutek in védenja, kako se npr. lotiti določene naloge na maturi, kako njeno navodilo povezati s teorijo, ki je v ozadju, z vsem tem pa izgubiti tremo, se otresti stresa in pridobiti zaupanje v svoje lastno znanje.

Več informacij o programu: https://lura.si/izpopolnjevalni-krog/priprave-na-maturo/29-slovenscina/74-slovenska-slovnica-v-10-solskih-urah.

KJE? > Preko spletne platforme ZOOM.

KDAJ? > Ob torkih, od 17.00 do 18.30. 7 srečanj: 8. 3., 15. 3., 22. 3., 29. 3., 5. 4., 12. 4., 19. 4. 2022.

KDO IZVAJA? > Profesorica slovenskega jezika in književnosti z izkušnjami poučevanja v gimnazijskem programu in pri pripravah na maturo iz znanja slovenščine.

CENA? > 120,00 € (enkratni znesek, poravnate pred pričetkom izvajanja).

PRIJAVA IN DODATNE INFORMACIJE

Osebno na sedežu Ljudske univerze Ravne na Koroškem (Gačnikova pot 3, 2390 Ravne na Kor.) ali preko elektronskega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (z izpolnjeno prijavnico).

Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Več informacij lahko pridobite na telefonski številki: 02 82 15 072 ali 040 566 747.

 

Delo bo potekalo v majhnih skupinah (6–10 udeležencev). Vsebino bomo prilagodili udeležencem in jim nudili pomoč na področjih, ki jim bodo predstavljala največjo težavo.

Ne čakajte, že sedaj zavihajte rokave in z majhnimi koraki stopajte naprej do vašega zastavljenega cilja.