Predavanje Ženske skozi čas ali »od kačje boginje do feministke«

Predavanje Ženske skozi čas ali »od kačje boginje do feministke«

Marec je mesec, ko obeležujemo dva praznika žensk: 8. 3. dan žena in 25. 3. materinski dan. Ob praznovanju obeh vam in vašim prijateljem, predstavnikom obeh spolov, večer pred tem, ponujamo zanimivo brezplačno poljudnoznanstveno predavanje Ženske skozi čas ali »od kačje boginje do feministke«, ki ga bo izvedla Mojca Krebs, profesorica geografije in zgodovine na Gimnaziji Ravne na Koroškem. Zaradi ponovnega naraščanja okužb s Covid-19 smo se odločili, da bo tudi tokrat izvedba potekala preko spletne platforme ZOOM. Na spletu se dobimo v četrtek, 24. 3. 2022, ob 20. uri. Udeležba je brezplačna.

Radovedni in prisotni boste prejeli odgovore na naslednja vprašanja:

  • Kako se je v zgodovini spreminjal odnos do žensk in njihova vloga v družbi?;
  • Kdaj so moški ženske »privezali« k ognjišču?;
  • Kako smo se oz. so se ženske vključile na trg dela in v javno življenje?

Podobna vprašanja se nam porajajo tudi, ko razmišljamo o pomenu praznikov in ko se sprašujemo, ali življenje današnjih žensk res toliko boljše od tistih v preteklosti.

PRIJAVA: preko elektronske pošte (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali telefonskega klica (02 82 15 073).

Predavanje organiziramo v sklopu projekta, v katerega smo se na pobudo dr. Tomaža Rožena, župana Občine Ravne na Koroškem, povezali Občina Ravne na Koroškem kot pobudnik, Gimnazija Ravne na Koroškem kot izvajalec in Ljudska univerza Ravne na Koroškem kot organizator.

Na večer radovednosti vabljeni vi in vaši prijatelji.