Izobraževanja za starejše od 55 let za pridobitev DIGITALNEGA BONA 2022

Izobraževanja za starejše od 55 let za pridobitev DIGITALNEGA BONA 2022

 

Ste starejši od 55 let in bi želeli pridobiti dodatna računalniška znanja? Če je temu tako, potem so te informacije namenjene vam.

Kot ste verjetno že slišali, se obeta sofinanciranje neformalnih izobraževanj za dvig digitalnih kompetenc. Z udeležbo na izobraževanjih boste upravičeni tudi do koriščenja Digitalnega bona 2022.

Na Ljudski univerzi Ravne na Koroškem vas v okviru Koroškega informacijskega in svetovalnega središča (KISS) informiramo in opremimo z vsemi koristnimi podatki, povezanimi s pridobitvijo digitalnega bona 2022.

Objavljen je bil javni razpis za sofinanciranje izvajanja neformalnih izobraževanj za odrasle, stare 55 let ali več na področju digitalnih kompetenc za leto 2022, na katerega se LURA ni prijavljala. Kljub temu pa vas obveščamo, kje na Koroškem lahko subvencioniran tečaj opravljate, s tem pa si pridobite pravico do digitalnega bona.  V Koroški regiji bosta tečaje izvajala dva ponudnika in sicer:

  • A.L.P. PECA d.o.o. (Prežihova ulica 17, 2390 Ravne na Koroškem, tel: 02 82 17 860, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)
  • Smart NARIS d.o.o. ( Einspielerjeva ulica 6, 1000 Ljubljana, tel: 01 600 45 37, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.)

Oglasite se pri nas in seznanili vas bomo z vsemi aktualnimi informacijami.

V nadaljevanju vam podajamo nekaj koristnih in temeljnih napotkov (vir: Digitalni bon '22 | GOV.SI ).

Kaj je digitalni bon?

Digitalni bon ’22 je dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave, ki ga lahko unovčite za nakup računalniške opreme do 30. novembra 2022. Zanj ni potrebno zaprositi in ne prejmete ga v fizični obliki. Do bona boste upravičeni po opravljenem neformalnem izobraževanju, ki se bo izvajalo od julija do oktobra. Namen digitalnega bona je spodbujanje digitalne vključenosti. Prebivalci Republike Slovenije, stari 55 let in več, se boste lahko od julija do oktobra 2022 vključili v subvencionirana neformalna izobraževanja za dvig digitalnih kompetenc. Udeležba bo za vas brezplačna.

Pogoja za udeležbo sta:

  • stalno prebivališče v Republiki Sloveniji,
  • starost 55 let ali več.

(Oboje se gleda na dan 12. 3. 2022).

Ko boste opravili neformalno izobraževanje, boste v informacijski sistem FURS vpisani kot upravičenec do digitalnega bona 2022. Za ta neformalna izobraževanja torej ne boste koristili dobroimetja digitalnega bona, temveč boste tega po opravljenem neformalnem izobraževanju šele pridobili. Dobroimetje boste nato lahko koristili za nakup računalniške opreme. Seznam izvajalcev s programi in termini izvajanja bo na voljo po izvedbi razpisov za sofinanciranje neformalnih izobraževanj za dvig digitalnih kompetenc.

Za več informacij se oglasite v našem središču, ki je odprto vsak delovni dan.