V mesecu septembru se zaključuje študijski krožek »Ajdovo strnišče«, v katerem smo njegovi člani spoznavali vsestransko uporabnost rastline, ki je bila nekoč pomemben del koroškega jedilnika, še posebej na kmetijah, kjer so ajdo tudi sami sejali. Kot naši predniki smo tudi člani študijskega krožka pripravljali številne tradicionalne koroške jedi (žgance, kruh, »povitneke« ipd.), med katerimi jih nekaj že tone v pozabo. Ustvarili smo številne nove recepte iz ajde ter jih zbrali v knjižici receptov Kuhajmo z ajdo. V nadaljevanju smo spoznavali uporabnost ajde v trajnostnem zelenem gospodarjenju ter jo tudi posejali. S sejanjem ajde dandanes prispevamo k ohranjanju čebel, vse bolj priljubljena pa postaja pri kolobarjenju. Ker je lahko ajda naravno polnilo za antistresne ter terapevtske blazinice, smo člani študijskega krožka v zadnjem delu druženja in učenja izvedli še ustvarjalno delavnico šivanja in polnjenja blazinic. Študijski krožek »Ajdovo strnišče« je bil izveden v letošnjem, Prežihovem letu, v katerem obeležujemo 130-letnico rojstva pripovednika, dramatika in politika Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca, ki je napisal črtico »Ajdovo strnišče«, po kateri je dobil študijski krožek ime.